Gezinstherapie Eindhoven 

Gezinstherapie Eindhoven

 

Zijn er veel spanningen binnen je gezin? Heb je al van alles geprobeerd om de situatie te verbeteren maar lijkt niks echt te werken? Misschien is het dan goed om in gezinstherapie te gaan. Een gezinstherapeut kan met veel ervaring de steun bieden die jou gezin nodig heeft. Zoek je nog gezinstherapie in Eindhoven? Lees dan verder over waar een gezinstherapeut jou gezin mee kan helpen.

 

Zorgkinderen

 

Als je een kind heeft die extra zorg nodig heeft wegens een geestelijke of lichamelijk aandoening dan kan het zijn dat het lastig is je aandacht op de goede manier te verdelen. De kans is groot dat er veel tijd en energie gaat naar je kind die extra zorg nodig heeft en je andere kinderen hier onder komen te lijden. Een gezinstherapeut kan je helpen je aandacht anders te gaan verdelen over je kinderen. Het kan ook zijn dat je wat hulp van buitenaf nodig hebt, hierbij kan een gezinstherapeut je adviseren.

 

Samengestelde gezinnen

 

Als je gescheiden bent en je komt in een nieuwe relatie met iemand die ook kinderen heeft uit een vorige relatie, is er sprake van een samengesteld gezin. Dit kan voor alle kinderen best wel even wennen zijn en ook jij wordt ineens stiefouder van nieuwe kinderen. Bij zo’n situatie kan het goed zijn dat je wat hulp nodig hebt. Een gezinstherapeut kan jullie helpen om een fijn gezin te gaan vormen. 

 

Spanningen en ruzies

 

Als er veel spanningen en ruzies in jou gezin zijn om wat voor reden dan ook, dan kan je ook de hulp inschakelen van een gezinstherapeut. Een gezinstherapeut gaat dan met het hele gezin in gesprek om te kijken waar de spanningen en ruzies ontstaan om zo opzoek te gaan naar oplossingen zodat je gezin weer meer in harmonie kan komen. Het kan een uitdaging zijn om iedereen in je gezin zo ver te krijgen om in therapie te gaan, ook hier kan je hulp bij krijgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *