Wat doet een schoorsteenveger in Hulst?

Schoorsteenveger Hulst

Is jouw woning in het bezit van een schoorsteen? Dat betekent dat het verplicht is om een jaarlijkse controle uit te voeren. Laat dit doen door een schoorsteenveger uit Hulst! Hulst bevindt zich bij de grens van Belgi√ę, in de buurt van Terneuzen. Deze plaats bevat voldoende schoorsteenvegers die gecertificeerd zijn om jouw schoorsteen te controleren. Dit controleren is van levensbelang om een brand in huis bijvoorbeeld te voorkomen. Wacht dus niet langer maar maak vandaag nog een afspraak bij een schoorsteenveger in Hulst!

 

Werkzaamheden van een schoorsteenveger in Hulst

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt met een schoorsteenveger in Hulst zal hij of zij binnen een bepaalde tijd op de stoep staan. Omdat de schoorsteen ook vanuit de binnenkant gecontroleerd wordt is het noodzakelijk om hiervoor thuis te zijn. Voordat de werkzaamheden buiten uitgevoerd kunnen worden wordt de schoorsteen eerst aan de binnenkant afgedekt. Dit is om te voorkomen dat het huis straks helemaal onder de troep zit. Vervolgens gaat de veger met een ladder naar boven. Hier checkt de schoorsteenveger of alles er van boven goed uit ziet. Soms kan het zo zijn dat een vogel een nestje heeft gebouwd bovenop de schoorsteen. In dit geval verplaatst de veger het nestje voorzichtig om de vogeltjes in veiligheid te brengen.

 

Afspraak maken bij een schoorsteenveger in Hulst

Een afspraak met de schoorsteenveger wordt jaarlijks gemaakt en is noodzakelijk om de open haard in de winter lekker aan te kunnen zetten. Een afspraak maak je door even naar het bedrijf te bellen. Het is vaak ver van te voren mogelijk om een datum in te plannen. De tijd is vaak iets lastiger om in te schatten. Vandaar dat dit pas op het laatste moment gebeurd. Je krijgt een paar dagen van tevoren te horen of de veger in de ochtend of de middag langskomt. Omdat er altijd dingen tussen kunnen komen is het niet mogelijk een specifieke tijd af te spreken. Maak vandaag nog een afspraak bij een schoorsteenveger in Hulst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *