Bodemonderzoek Noord Brabant

Bodemonderzoek Noord Brabant, wilt u dat?

Ben jij geïnteresseerd in bodemonderzoek Noord Brabant of in noord Brabant of is jouw perceel toe aan een onderzoek omdat jij denkt dat hij vervuild is en je het zeker wilt weten of gewoon omdat je meer van de bodemonderzoeken af wilt weten in t algemeen? dan is dit de juiste plek om wat informatie op te doen. Vervuiling is iets wat niemand wilt en daardoor kun je bodemonderzoek laten doen, dan maken ze een rapportage van je perceel, dan krijg je een uitslag terug met uitgebreide details en informatie over je perceel en over de vervuiling ervan. Mocht je zo’n onderzoek willen kan je even op de website kijken!

Onderzoek

Je hebt oriënterend bodemonderzoek en beschrijvend bodemonderzoek. Als jij je perceel oriënterend laat onderzoeken wordt de bodemkwaliteit op jouw perceel grondig onderzocht op grondvervuiling. De bodemdeskundige van De Maat Advies neemt testen af op het stuk perceel van jouw op gevaarlijke en niet gevaarlijke plekken. Zo heeft hij een duidelijk beeld van het perceel dat onderzocht wordt. Als er blijkt dat er teveel verontreiniging aanwezig is in de grond, zal er een beschrijvend bodemonderzoek komen en daar wordt dan naar de verontreiniging gekeken met apparatuur die in de grond kan. Als de kans er is dat de verontreiniging zich gaat verspreiden of wanneer er gevaar dreigt voor mensen, dieren planten of water is het een gevaarlijke situatie.

Grondvervuiling

Grondvervuiling ontstaat voornamelijk door het slecht omgaan met stoffen die eigenlijk illegaal zijn en het storten van die stoffen of afval op plekken waar het niet thuishoort. Iedereen kent wel een plek waar er afval is gestort en er een soort laag is ontstaan of een heuvel van afval.  Zo zie je in de stad geen stenen laag maar een soort laag die is ontstaan door het jarenlang storten van stoffen en restafval. Die laag ontstaat voornamelijk uit: resten van huizen en ook vervuilende dingen zoals plastic etc. Op plekken waar vroeger fabrieken stonden is de grond ook vervuild en daar komen nu ook woningen.

Wetten 

Sinds 1987 geldt in Nederland een wet en die wet houd in dat iedereen zorgvuldig met z’n land moet omgaan. In overige stukken land geldt deze wet niet maar kan de provincie het wel bevelen. Lijkt je dit leuk om meer over te weten of wil je zelf het laten doen? Bekijk dan even de website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *