Bij fysiotherapie staan sporters van alle niveaus en leeftijden centraal

Sport fysiotherapie Hoogvliet

Sport fysiotherapie richt zich vooral op de sporter. De therapeut die deze specialisatie binnen de fysiotherapie uitoefent, houdt zich vooral bezig met het voorkomen, de voorlichting en het behandelen van alle mogelijke blessures als gevolg van om het even welke sportbeoefening. De sportfysiotherapeut weet als geen ander waar ons lichaam tijdens het sporten allemaal wordt aan blootgesteld en wat de belangrijkste oorzaken zijn van sportblessures.

Sport fysiotherapie is er voor alle sporters van alle leeftijden

Sport fysiotherapie is er dus voor iedereen, en niet alleen voor topsporters. Hij of zij behandelt lang niet alleen topsporters, maar even goed recreanten en meer kwetsbare groepen sporters zoals kinderen en senioren. Hun aantal neemt de laatste jaren opvallend toe. Dat is het gevolg voor onze sterk groeiende belangstelling voor alles wat met gezondheid te maken heeft. En dat is lang niet alleen gezond en natuurlijk eten, maar even goed voldoende bewegen. Het belang van een sport fysiotherapeut neemt dan ook toe. De sport fysiotherapeut staat sporters van om het even welk niveau met raad en daad bij. Woon je in Hoogvliet en omstreken, ben je een professioneel sporter of een amateur en heb je regelmatig last van om het even welk ongemak of kwetsuur? Zoek je begeleiding in het vooruitzicht van je eerste (halve) marathon of triatlon? Dan is Sport Fysiotherapie Hoogvliet zeker iets voor jou.

Vooral sportblessures aan spieren en gewrichten

Sporters van alle niveaus en leeftijden zijn vooral gevoelig aan hun spieren en gewrichten. Vooral dan aan die van knieën, enkels en schouders. Met deze therapie willen therapeuten niet alleen blessures herstellen. Ze voorkomen is minstens even belangrijk. Sportblessures voorkomen doen we vaak door aangepaste oefeningen. De sportfysiotherapeut is niet alleen actief in zijn eigen praktijk, maar ook in ziekenhuizen en meer en meer binnen de meest uiteenlopende sportverenigingen en sportbonden. Sport fysiotherapeuten werken ook meer en meer samen met sportartsen, chirurgen, kinésisten en met masseurs en nu zelfs met bedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *