Op zoek naar een puppycursus in Wassenaar?

Puppycursus Wassenaar

Als je in de buurt van Wassenaar woont en je hebt sinds kort een pup, dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van commando’s. Bij een puppycursus in Wassenaar kun je je pup daar in groepsverband kennis mee laten maken. Niet voor niets zijn dit soort cursussen zo populair, je wilt immers dat je hond zijn/haar leven goed luistert zodat hij je niet tot last is. Denken dat die puppycursus in Wassenaar niet nodig is kan je wel eens duur komen te staan, want als je hond eenmaal volwassen is wordt het vele malen moeilijker om hem te laten luisteren. Als je in het park aan het lopen bent bijvoorbeeld, en je wilt dat je hond naar je toekomt, of je wilt dat de hond in de mand blijft liggen als je aan het eten bent. Door tijdig een puppycursus te volgen is de kans groot dat de hond voor de rest van zijn leven goed naar je luistert en bevelen begrijpt.

Tijdens een puppycursus in Wassenaar leert je hond zitten

Er zijn verschillende dingen die een hondje leert tijdens zo’n puppycursus in Wassenaar. Een daarvan is natuurlijk op commando te zitten en liggen. Maar wat dacht je van het commando ‘tandjes kijken’? Je zult af en toe de tanden van je hond moeten controleren, net als de dierenarts overigens, en dat gaat vele malen makkelijker als de hond snapt wat je aan het doen bent. Als je tijdig begint met dit commando en de hond merkt dat die wordt beloond als hij het rustig toelaat, dan heb je daar de rest van zijn leven profijt van.

Puppycursussen zijn vaak in groepsverband

Vrijwel elke puppycursus is in groepsverband. Andere honden kunnen een voorbeeld voor de jouwe zijn, maar het is natuurlijk ook erg goed voor de socialisatie van je pup. Zo leert hij spelen en leert hij zijn plek kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *