HSP training Breda

HSP training Breda

 

Ongeveer een kwart van de mensen in Nederland is hoogsensitief. Hoogsensitiviteit kan een grote invloed hebben op je dagelijkse leven. Zo kost het vaak meer moeite om prikkels te verwerken en word je zo eerder moe. Als jij ook denkt dat je HSP hebt kan je een HSP training volgen in Breda. Als je nog niet zeker weet of je HSP hebt, lees dan verder in dit blog over de verschijnselen die horen bij HSP.

 

Gevoelig voor prikkels

 

Als je hoogsensitief bent zal je waarschijnlijk erg gevoelig zijn voor de prikkels in je omgeving. Zo kan het soms al best een klus zijn om even naar de supermarkt te gaan en de drukke stad in op zaterdag is soms bijna niet te doen. Ook harde geluiden, sterke geuren of sterke smaken kunnen veel met je doen. Zo kan je vaak ook intens genieten van heel lekker eten.

 

Gevoelens van anderen overnemen

 

Een ander verschijnsel wat bijna iedereen met HSP heeft, is het overnee van de gevoelens van anderen. Misschien ken je het wel, je stapt een ruimte binnen en je voelt gelijk de spanning of juist de blijheid die onder de mensen in de ruimte heerst. Dit kan heel vermoeiend zijn omdat het zo moeilijk is om bij je zelf te blijven. Het mooie ervan is wel dat mensen echt kunnen merken dat je met hen meeleeft als er iets aan de hand is.

 

Het wordt snel te veel

 

Je zal misschien ook merken dat het je snel allemaal een beetje te veel wordt. Een simpele keuze kan soms al veel stress veroorzaken in je hoofd. Als mensen naar je toe komen met problemen kan dat je al snel te veel worden omdat je de gevoelens die horen bij de problemen zo snel overneemt. Eigenlijk is hoogsensitiviteit juist iets heel moois, maar omdat de maatschappij zo druk en chaotisch is zal het af en toe best een last voor je zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *