Luchtplantjes

Luchtplantjes beschikbaar!

Heb jij al altijd alles af willen weten van luchtplantjes? Heb jij zelf deze planten gekregen voor je verjaardag en weet je niet wat je ermee moet doen? of wil je gewoon meer informatie over de plantjes zelf? Dan is Kapok tropical plants misschien wel iets voor jou, ze bieden luchtplantjes aan voor een goedkope prijs en geven er veel informatie over.

Ze worden gezien als de ideale kamerplant, ze zijn stoer, makkelijk te onderhouden en fluffy maar wat zijn ze nou eigenlijk echt? Voordat iedereen ze kende stonden ze gewoon net als bij iedereen bij je opa en oma op de vensterbank. Origineel zijn het eigenlijk gewoon bromelia’s, je kan ze herkennen aan de bladeren die staan namelijk altijd in een rozet en ontstaat de bloem voornamelijk altijd vanuit het midden van de plant. Een voorbeeld is een ananas, iedereen kent wel die lange groene punt vanuit het midden van de ananas. 

Tillandsia

Een geslacht van luchtplantjes is tillandsia, die planten zijn vaak een beetje fluffy. Omdat ze fluffy zijn op de bladeren nemen ze vocht uit de omgeving snel op via de bladeren, ze verankeren zichzelf alleen met de wortels en nemen daarmee dus geen water uit de grond op. Je vindt deze planten veel in midden en zuid amerika alleen worden ze in Nederland bij professionele kwekers gekweekt op professionele wijze, waardoor het plantje aan het klimaat van Nederland went en dus goed groeit bij jou in huis.

Verzorgen

De luchtplantjes hebben genoeg licht nodig maar geen volle zon de hele dag door, zorg er dus voor dat je jouw plantje op een juiste plek neerzet. De plantjes hebben ook geen aarde nodig omdat ze hun voeding voornamelijk uit de lucht halen. De planten hebben geen vaste temperatuur nodig alleen wordt geadviseerd de plantjes tussen de tien en veertig graden te houden. De plantjes houden niet van erg koude wind en erg koud water dus zorg ervoor dat die niet te dicht bij de deur staat in de winter of met veel wind en ook niet te koud water geven! 

Wat kun je er mee?

Met deze luchtplantjes kun je je interieur een boost geven door ze bijvoorbeeld aan een draadje te laten zweven of in een glazen bol te zetten. Ze zijn op veel verschillende manieren te gebruiken en dat is dus ook iets extra’s aan dit plantje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *